Divulgació cultural

jordi radio1

En Jordi Tomás té especial interès en que la cultura arribi a tothom; és per això que, des de fa molts anys ha col·laborat amb diverses entitats per tal de donar a conèixer la música dels grans autors clàssics relacionant-la amb els contextos socials i artístics dels diferents moments històrics.

Conferències impartides al Centre Moral i Cultural del Poblenou, a l’Aula d’extensió universitària de St. Martí o al Centre de Barri del Poblenou l’han fet una persona arrelada en el teixit d’aquest barri.

“Música i Contrarreforma”, “Inter-relació de les arts a l’època barroca”, “R. Schumann, crear per viure”, “La Ben Plantada i la música noucentista” són els títols d’algunes de les xerrades impartides per aquestes entitats.

Des de la temporada 2014-2015 col·labora en el programa “Fórmula Estel” de Ràdio Estel en un petit espai setmanal dedicat a donar a conèixer grans obres del repertori clàssic entre un públic generalista.

Per a la mateixa cadena de ràdio, enregistrarà dos programes especials d’una hora de durada cada un, emesos la Setmana Santa de 2015, dedicats a la Passió segons St. Joan de Bach un, i l’altre als Responsoris de Tenebres de T. L. de Victoria.

Interessat en la divulgació del patrimoni artístic, no només del musical, organitza,  regularment, sortides culturals per a conèixer obres arquitectòniques, pictòriques, escultòriques,... del país.

Amb l’interès d’eixamplar els seus coneixements culturals, l’any 2015 acaba un curs de formació, de dos anys, sobre guiatge d’art religiós, organitzat pels diversos bisbats de Catalunya i sota el nom de "Catalonia Sacra". 

SCROLL

Guiatges Culturals